Nam Tok

Door: Will

Blijf op de hoogte en volg Will en Gerard

19 November 2023 | Thailand, Kanchanaburi

Zondag 19 november 16.45

We zijn al weer even terug in het resort. Het programma is gewijzigd omdat het zondag is. Het was zo verschrikkelijk druk bij de Saiyok Noi watervallen dat de bus er zelfs niet kon parkeren, teveel Thai hebben er een zondags uitje gepland. Het plan om naar de Erawan waterval te gaan viel ook in het water omdat daar elke bezoeker vooraf op naam geregistreerd moet worden en dat kostte teveel tijd voor onze hele groep. Degenen die dat willen kunnen dat morgen nog doen maar ik zoek thuis de foto’s van een eerdere reis wel op. Lopen met mijn pijnlijke enkel is lastig en de waterval heeft 7 verdiepingen. Wij zijn daar vroeger ooit geweest met een dag-uitstapje gecombineerd met een bezoek aan de (inmiddels gesloten) tijgertempel waar je een versufte tijger mocht aaien

Vanmorgen zijn we met de trein over het nog werkende spoorweggedeelte naar Nam Tok gegaan. Het is minder vervelend commercieel als een aantal jaren geleden, een aantal verkopers zijn weggevallen na corona dus geen lunchboxjes meer met tekeningen van krijgsgevangenen maar gewoon een verkoper met lekkernijen en van de treinorganisatie een gewoon snackje.

De trein rijdt door een mooi gebied. Het is wel veel meer bebouwd en er is ook veel meer landbouw dan een aantal jaren geleden; suikerriet, cassave, rijst en ik zag zelfs een aardbeienteler. Wat je ook veel ziet zijn steenhouwers, hoewel het vlak is maar we zijn natuurlijk wel in de buurt van bergen.

Bij het eindpunt in Nam Tok stond de bus klaar om ons naar het Ice restaurant

(Ice ??) te brengen voor de lunch en daarna dus niet naar d Saiyok Noi of Erawan maar terug naar het hotel.

Ik ga zo nog eens kijken of ik morgen een voet massage kan boeken ipv naar de waterval.

Morgenvroeg gaan we naar het TBRC en naar de begraafplaatsen voor een ceremonie. We kunnen dan ook de bloemen leggen en er worden op verzoek namen voorgelezen. Hendrik Fleur en D. Roggeveen staan ook op die lijst. Er kan ook door deelnemers nog iets gezegd worden. Rod Beattie houdt een toespraak, de last post wordt geblazen en na 1 minuut stilte het reveille, het Nederlandse volkslied wordt gespeeld, kortom een volwaardige herdenking en dat op beide begraafplaatsen.

22.00 Het lukte vanmiddag niet het verslag te plaatsen dus kan ik nu nog even vermelden dat we het allemaal koud hadden vanavond. Jullie zullen wel jaloers worden maar het was/is maar 22*. Ik heb de airco uitgezet.

• 19 November 2023 - 17:25

Arie De Kleijn:

Oeps das koud ja. Laat maar mooi masseren ipv watervallen. Morgenvroeg druk programma. Wel boeiend. Nog veel plezier

• 19 November 2023 - 22:05

Willems:

Mooi verslag

• 20 November 2023 - 05:46

Miriam:

Wat vervelend voor je Will dat je voet niet mee wil werken. Hopelijk heb je een massage kunnen regelen. Maar wel lekker dat er rekening mee gehouden kan worden.

Sterkte ermee en geniet van al het moois.

• 21 November 2023 - 05:22

Pleun Pinsel :

Jammer van de watervallen Wil. Maja zoals je zelf ook al zei kun je lekker de foto’s terug kijken van een aantal jaren terug. Ik ben zelf ook bij Erawan geweest. Toen was het niet druk. Zonde zeg!!

ik ben trouwens erg jaloers op je trip, als ik t zo allemaal lees. Zou het graag ook zelf een keer willen doen.

Geniet er nog van!