Eerste dag - Reisverslag uit Kanchanaburi, Thailand van Will en Gerard Bruijn - WaarBenJij.nu Eerste dag - Reisverslag uit Kanchanaburi, Thailand van Will en Gerard Bruijn - WaarBenJij.nu

Eerste dag

Door: Will en Gerard

Blijf op de hoogte en volg Will en Gerard

14 November 2023 | Thailand, Kanchanaburi

Verslag 3, Royal River Kwai Resort. 16.00 uur.

Op mijn kamer om dit verslagje te maken. We hebben een vrije middag!

Vanmorgen was het vroeg dag; om 7.00 uur ontbijt en om 8.00 verzamelen in een conferentiekamer waar Rod, Terry en Andrew een geschiedenislesje gaven over de aanloop van WO II in Azië en ook over de zwakte van de geallieerde troepen hier. Arrogant ook want Japan was immers een onbeduidend landje. 3 Maanden hadden de Japanners nodig om de westerse koloniën te veroveren. En de mythe dat ze dom waren klopt ook niet. De voorbereidingen voor de aanleg van de spoorlijn waren grondig: deskundig spoorweg personeel, voorraden, aan alles was gedacht! En ze hadden voldoende mankracht, de krijgsgevangenen. Dat er zo ontzettend veel slachtoffers zijn gevallen is o.a. te wijten aan het bevel vanuit Tokio dat de spoorweg maanden eerder klaar moest zijn dan gepland en er gewerkt moest worden in de natte tijd en onder hoge druk.

Daarna werden we in groepjes ingedeeld en geïnformeerd over de individuele familieleden

aan de spoorweg. Wel grappig dat ik, die geen bloedverwanten heb, het grootste aantal familieleden had.

Met de bus, grotendeels langs de spoorlijn, naar het Wang Pho viaduct waar het grootste gedeelte van de groep over het viaduct heeft gelopen, ik niet omdat ik last had van mijn enkel en het al eerder had gelopen. Ronald en Helma liepen ook niet en Poom was onze privé gids naar het punt waar we de rest ophaalden.

Terug in het resort met de familie Last wat gedronken en ik heb een Thaise fried rice gegeten. In de bus had TBRC gezorgd oor gebakken banaan, drankjes en snacks, maar ik drink geen soft drinks en snacks zijn aan mij ook niet besteed. Wel genoten van de rambutan, gebakken banaan en banaan.

Vanavond om 18.30 wordt ik opgehaald voor een “date” met Eric, zijn dochter Sam, Poom en Rod Beattie, we gaan samen eten en bijpraten

• 14 November 2023 - 11:38

Maureen:

Leuk,Will,

Je moet je wel al helemaal thuis voelen. Ik zie het zo voor me!

Goed vervolg!

• 14 November 2023 - 16:01

Lidy Pinsel:

Leuk leuk leuk ben je ook al bij het graf van oom Dick geweest? Geniet er maar lekker van want Thailand blijft ‘n fijn land. Groetjes van ons Jeff en Lidy

• 14 November 2023 - 16:56

Erwin Pinsel:

Dat klinkt als een leuk en interessant begin van een bijzondere reis!

• 15 November 2023 - 12:31

Sjraar:

Een goed begin is het halve werk! Heel veel plezier [e-1f618]

• 16 November 2023 - 12:07

Pleun Pinsel :

Ben benieuwd naar je volgende verslag!